Livet efter att arbetet tar slut - hur volontärarbete blev mitt favoritjobb

 

Att leva med multipel skleros innebär att man måste vara välorganiserad! När kaos väl uppstår, förvärrar det bara symptom som smärta och trötthet. Med tiden har jag lärt mig att en vår-storstädning har en riktigt positiv effekt på mitt liv. Men istället för att kasta sig över min mopp och skurhink, frågar jag mig själv några frågor: vad har belastat mig och vad kan jag göra mig av med? Genom att rationalisera bort onödigheter, kan jag omorganisera och göra mer tid för saker som jag älskar. Jag har lärt mig att en ”vår-rengöring” av min livssituation har en positiv effekt och jag kan omorganisera mig själv i processen. Inte med min kvast, men med några frågor: Vad har belastat mig? Vad ska jag bli av med?

Akta dig för energitjuvar

Runt oss finns det alltid människor som älskar att ta från oss. Det kan låta tråkigt och negativt, men det är sant. Oavsätt om de tar din energi, ditt stöd eller fysiska material, ger de sällan ge något tillbaka. Och om du inte kan ge mer, lämnar de dig. Om du behöver hjälp från dem, är de inte tillgängliga. Dessa människor, som tar och tar, är inte bra för dig eller någon annan! Även om det är svårt, kanske du borde överväga att låta dem gå. Vill du undertryckt från en person som denna? Självklart inte!

Checklistor

Jag ska erkänna det, jag älskar checklistor! Innan jag hade en smartphone, skrev jag mina listor på papperslappar i köket – sen var det alltid svårt att hitta den rätta. Nu använder jag appar för att skapa listor, vilket sparar tid och minimerar slöseri med papper! Min favoritapp för denna typ av uppgift är Evernote. Det skapar inte bara inköpslistor, utan lagrar också kvitton, du kan även spara ”att göra-listor” och idéer. Det är dock lika viktigt att ”vårstäda” även dina sociala medier och appar!

Min garderob

Hej, mitt namn är Birgit, och jag älskar kläder! Inte nog med att jag älskar min vardagliga garderob, jag älskar också mina gamla kläder som är allt från för stora, för små, fel färg, eller fel form. Jag tenderar att hålla fast vid dem ut i fall att, men de tarså stor plats att jag inte hittar mina favoriter som jag faktiskt bär. Efter en riktig smärtsam och lång rengöring-session för några år sedan, tog jag beslutet att bli av med de gamla och organisera mina nya. Nu är min garderob i ordning viket föratt den är lättare att hålla ordning på!

Går du och funderar på att ta dig an din garderob? Ett tips är att kolla på Pinterest innan du börjar. Om du tar en titt kommer du hitta massa inspiration för att kunna göra om kläder du redan har!

En plats för viktiga saker

Fram till för några år sedan, "älskling där är mina nycklar?" Var en av mina mest frågor. Nu när jag har en låda för nycklar, pengar och andra nödvändigheter - Jag har aldrig ett problem! När jag kommer hem, jag omedelbart sätta alla mina viktiga saker bort, och jag är redo!

Jag måste erkänna att en sak inte har förändrats under åren ... min handväska. Även om jag har blivit bättre om att organisera de flesta aspekter av mitt liv, är min handväska fortfarande lika kaotisk och full som någonsin. Från kosmetiska påsar till piller lådor, bärbara datorer till laddning kablar, jag bara inte tycks kunna släppa taget! Oh well, jag antar att jag tar min vårstädning i små doser för nu!


Skrivet av: Willeke Van Eeckhoutte

Arbete

Willeke Van Eeckhoutte

Efter att emigrerat till Irland för över ett decennium sedan, korsade det aldrig Willekes sinne att hennes liv skulle skakas av MS. En tidigare bibliotek assistent från Belgien med ett intresse för böcker, psykologi och historia, var författande en dröm som ännu inte blivit verklighet. Detta ändrades efter Willeke slutade arbeteta på grund av sin MS. I sin vägran att låta MS definiera henne, blev hon en ivrig bloggare på Irland, Multiple Sclerosis & Me.

Se alla artiklar av Willeke Van Eeckhoutte