I Get By with a Little Help from My Friends: Betydelsen av nätverk & MS

Är du bekant med frasen "Världen är liten"? Du har säkert hört den 100ggr, den refererar ju till det faktum att vår värld är sammankopplad av naturen. Vad du kanske inte har tänkt på är att det även syftar på ett annat viktigt ämne – nätverkande!

Eftersom jag både är patient och ägare av mitt eget företag, är nätverk särskilt viktigt för mig. När jag kämpar för att hålla balansen mellan min MS och arbete, vad har jag att falla tillbaks på? Mitt nätverk! Att ha ett starkt nätverk som bygger på personliga och professionella relationer, har varit en stöttepelare för mig. Så nu är det dags för mig att dela vad jag har lärt mig med dig ... här är mina tyngsta argument för varför det är viktigt med ett starkt nätverk:

Återhämta sig med lätthet

När du är din egen chef och har MS, kan skov och smärta eller andra problem störa din förmåga att arbeta och försörja dig. Detta är otroligt stressande och stress är inte bra för återhämtningsprocessen på något sätt. Ett välstrukturerat nätverk kan minska trycket - en krets av pålitliga partners och kollegor som kan hoppa in för att hjälpa till när man inte kan hantera sin arbetsbelastning längre. Eftersom jag är en professionell författare och sociala media-expert, kan jag ibland behöva ta hjälp för att slutföra projekt. Mitt nätverk är avgörande för mitt företag och min hälsa - det är min backup plan. Det gör att jag har tid att bli frisk och kan leverera till mina kunder i tid.

Lär dig av livet

Kom ihåg att ditt nätverk är en stor resurs för stöd, men också för utveckling – ett nätverk är människor som du kan lära av. Konversationer eller samarbeten med kollegor i ditt yrke är oerhört värdefullt och kan även vara roligt! Att dela berättelser om aktuella projekt, hjälpa varandra med professionell rådgivning och diskutera framgångsrika strategier. Utnyttja och uppskatta ditt nätverk – det kommer att främja positiva arbetsrelationer för framtiden.

Hålla kontakten!

Att hålla kontakten med mitt nätverk gör mitt arbetsliv mycket roligare. Ett nätverk kräver skötsel och underhåll, oavsett om det innebär att nå ut till dina kontakter direkt, eller dela en artikel med någon på Linkedin. Att kommunisera med sitt närverk online har blivit en viktig del av det moderna nätverkandet, om du tar del av dess möjligheter kan det hjälpa dig att nå och bredda ditt närverk exponentiellt.

Ett nätverk tar tid att odla och växa, och även om det kräver ansträngning och engagemang, lönar det sig i slutändan. När du har tid att återhämta dig, när man kan dela och hitta nya uppdrag, och när professionell rådgivning är bara ett telefonsamtal bort, då kommer du värdesätta ditt nätverk!

 


Skrivet av: Birgit Bauer

Arbete

Birgit Bauer

Birgit är en nyfiken och passionerad journalist och patient förespråkare från Tyskland. Hon har vackra historieberättelser och gör sitt bästa för att avslöja den mest intressant samling av detaljer för sina läsare. Som en expert på sociala medier, arbetar Birgit på att utveckla effektiva sociala mediestrategier för sina kunder.

Se alla artiklar av Birgit Bauer