Inget möte är det andra likt

I mitt arbete ingår många olika stimulerande arbetsuppgifter. En av dem är att på BVC träffa bebisar och deras föräldrar. BVC har något som kallas föräldrautbildning, där jag som Talpedagog har en otroligt rolig och spännande uppgift.

Bebisarna jag träffar är runt åtta månader och de har en eller ibland båda sina föräldrar med. Under den timme vi träffas brukar jag prata kommunikation och tidig språkutveckling. Jag visar olika typer av material och litteratur samt ger olika tips på att främja kommunikation och språkutveckling. Jag går främst igenom hur språkutveckling brukar gå till, men kommer även in på om den inte blir som förväntat, vad man som förälder har för olika möjligheter till hjälp och stöd, samt hur föräldrar i sin och andras omgivning på olika sätt kan hjälpa till att främja barns språkutveckling och kommunikation på olika sätt. Alla barn som föds i kommunen där jag arbetar får en bok. Jag tipsar om hur man kan använda den boken på flera olika sätt när det handlar om just kommunikation. 

Det är otroligt häftigt hur ett tema kan utvecklas till så olika samtal och hitta så många inriktningar utifrån deltagarna i gruppen. Inget möte är det andra likt, men en sak är säker, varje gång jag deltagit i föräldrautbildningen går jag därifrån med en känsla av fullkomlig lycka! 

Det är fantastiskt att ha ett så härligt arbete med olika stimulerande uppgifter.

Det håller mig levande!


SE1705643102


Skrivet av: Titti Julin

Arbete