Strategibanken

Pulsen stiger, viktigt att vara fokuserad, fokuserad på det jag strax ska göra. Nu gäller det!

Att tala inför en större grupp människor är något som aldrig tidigare gjort mig nervös. Det är kul att ha ett budskap att förmedla, att prata om något jag tycker är viktigt. Jag ser fram emot att möta någon form av respons. 

Nu är det dock så att jag inte gillar att stå och gå inför en grupp. Tänk om jag vinglar, ramlar, fumlar eller har sönder något. Vad kommer de som lyssnar att tänka på då? Kommer budskapet jag har att gå fram?

Fokus på helt fel sak- jag vet, men ändå kan jag inte släppa tanken på vad som kan hända.

Nu kommer den väl till pass, min strategibank.

För några dagar sedan var det dags för mig och två andra pedagoger att föreläsa på Dysleximässan. Vi var förberedda, hade gått igenom vad vi skulle säga, vi hade en bra föreläsning att presentera. Dock gnagde min oro.

Att vara på en mässa och veta att jag på eftermiddagen skulle prestera gjorde att jag inte fick ut så mycket av själva mässan. Fokus var helt på att vila kroppen. Att andas och inte stressa upp mig.

På förmiddagen gick jag dock en runda för att hinna se och uppleva lite av stämningen och ta del av spännande saker och sedan ha tid för återhämtning.

En stol fixades fram där jag kunde sitta och samtidigt prata med besökare i vår monter.

Föreläsningen gick bra. Utan att, ramla, vingla eller ha sönder något fick jag fram mitt budskap. Det fanns en stol jag kunde sitta på när jag behövde. Jag använde mina strategier och hade dessutom tryggheten att ha de andra i teamet nära.

Mina strategier fungerade!

SE1711737211


Skrivet av: Titti Juhlin

Arbete