Birgit Bauer / Tyskland

“Det finns alltid en bra sak att finna bland de dåliga, du måste bara vilja se det”!

Birgit är en nyfiken och passionerad journalist och patient förespråkare från Tyskland. Hon har vackra historieberättelser och gör sitt bästa för att avslöja den mest intressant samling av detaljer för sina läsare. Som en expert på sociala medier, arbetar Birgit på att utveckla effektiva sociala mediestrategier för sina kunder

Förutom att skriva om hälsa som levebröd lever också Birgit med MS. Som patient, har hon gett ett unikt perspektiv på verkligheten med att leva med denna sjukdom som hon också alltid tar med i sitt skrivande. Hennes favorit sätt att tala om MS? Genom sitt alter ego Fräulein Trulla naturligtvis! Birgit tar även sin aktivism ett steg längre och ofta talar på kongresser om patientens rättigheter och behov. och ger ofta presentationer om sociala media hantering.

Birgit älskar stickning, mode, resor, bli uppslukad i en god bok och spendera timmar med matlagning tillsammans med sin färgstarka  familj, underbara man och katt.

*MSliv bloggare får rimlig ekonomisk kompensation för den tidsåtgång att skriva blogginlägg. Betalningar till bloggare påverkar inte på något sätt deras skrivande, åsikter och perspektiv på livet med multipel skleros.