Semester

Jag pausar för att jag kan. Inte för att jag måste.

Jag sover så länge vill, sover middag för att jag känner för det, inte för att orka. Detta är nu min vardag. 

Jag har semester. 

 

Semester för mig innebär numera tid för återhämtning. Jag kan planera och organisera min dag efter min dagsform. Det finns möjlighet att genomföra lite större projekt för att sedan även ge tid till återhämtning.  

Nu kan jag ligga ner och läsa en bok utan att på en gång somna - Underbart!

Årets höskörd ligger på höskullen, allt gick enligt planerna med hjälp av fantastisk släkt och fantastiska vänner. Jag hade möjlighet att stå och packa hö, blev nedhissad i traktorskopan när skullen var full, eftersom det inte fungerar så bra att klättra på stege för mig. 

Vilken härlig känsla att kunna vara med! 

Dagen efter var det inga måsten, jag kunde vila utan att ha dåligt samvete eller känna mig värdelös över att inte hinna med min vardag. 

Det är nu jag inser hur trött min MS gör mig, att jag i min kropp kamperar ihop med en trötthet som tyvärr styr lite för mycket. En trötthet jag vill men inte kan kontrollera. 

Här är ett område för mig att arbeta med. Jag har för tillfället inga bra strategier gällande min trötthet, det får helt enkelt bli min nästa stora utmaning. 

För tillfället pausar jag för att jag kan. Inte för att jag måste. 

Jag har semester.


Skrivet av: Titti Juhlin

Fritid

Titti Juhlin

Vid en tjärn, nära Söderåsen, mitt i naturen, bor jag tillsammans med min man, son, hundar och hästar. Jag fick min MS-diagnos 2001. Jag och MS är väl inga bästisar direkt då dess nyckfullhet ständigt överraskar mig. Jag brukar tänka att vi accepterar varandra och gör det bästa av situationen. Vi har kamperat ihop några år och kommer att följas åt resten av livet. Tidigt bestämde jag mig för att inte låta MS styra mitt liv utan göra det bästa av situationen. Detta har inte alltid varit lätt, men genom mitt sätt att tänka och agera så är jag idag nöjd med mitt liv.