”Spring Cleaning” – När är det dags att börja om på nytt

 

Att leva med multipel skleros innebär att man måste vara välorganiserad! När kaos väl uppstår, förvärrar det bara symptom som smärta och trötthet. Med tiden har jag lärt mig att en vår-städning har en riktigt positiv effekt på mitt liv. Men istället för att kasta sig över min mopp och skurhink, frågar jag mig själv några frågor: vad har belastat mig och vad kan jag göra mig av med? Genom att rationalisera bort onödigheter, kan jag omorganisera och göra mer tid för saker som jag älskar. Jag har lärt mig att en ”vår-rengöring” av min livssituation har en positiv effekt och jag kan omorganisera mig själv i processen. Inte med min kvast, men med några frågor: Vad har belastat mig? Vad ska jag bli av med?

Akta dig för energitjuvar

Runt oss finns det alltid människor som älskar att ta från oss. Det kan låta tråkigt och negativt, men det är sant. Oavsätt om de tar din energi, ditt stöd eller fysiska ting, ger de sällan ge något tillbaka. Och om du inte kan ge mer, lämnar de dig. Om du behöver hjälp från dem, är de inte tillgängliga. Dessa människor, som tar och tar, är inte bra för dig eller någon annan! Även om det är svårt, kanske du borde överväga att låta dem gå. Vill du vara undertryckt från en person som denna? Självklart inte!

Checklistor

Jag ska erkänna det, jag älskar checklistor! Innan jag hade en smartphone, skrev jag mina listor på papperslappar i köket – sen var det alltid svårt att hitta den rätta. Nu använder jag appar för att skapa listor, vilket sparar tid och minimerar slöseri med papper! Min favoritapp för denna typ av uppgift är Evernote. Det skapar inte bara inköpslistor, utan lagrar också kvitton, du kan även spara ”att göra-listor” och idéer. Det är dock lika viktigt att ”vårstäda” även dina sociala medier och appar!

Min garderob

Hej, mitt namn är Birgit, och jag älskar kläder! Inte nog med att jag älskar min vardagliga garderob, jag älskar också mina gamla kläder som är allt från för stora, för små, fel färg, eller fel form. Jag tenderar att hålla fast vid dem ut i fall att, men de tar så stor plats att jag inte hittar mina favoriter som jag faktiskt använder. Efter en riktig smärtsam och lång rengöring-session för några år sedan, tog jag beslutet att bli av med de gamla och organisera mina nya. Nu är min garderob i ordning viket för att den är lättare att hålla ordning på!

Går du och funderar på att ta dig an din garderob? Ett tips är att kolla på Pinterest innan du börjar. Om du tar en titt kommer du hitta massa inspiration för att kunna göra om kläder du redan har!

En plats för viktiga saker

"Älskling var är mina nycklar?" Var en av mina mest använda frågor fram tills för några år sedan. Nu när jag har en låda för nycklar, pengar och andra nödvändigheter – har jag aldrig samma problem. När jag kommer hem, lägger jag omedelbart alla mina viktiga saker där och sen är jag redo!

Jag måste erkänna att en sak inte har förändrats under åren ... min handväska. Även om jag har blivit bättre på att organisera de flesta aspekter av mitt liv, är min handväska fortfarande lika kaotisk och full som vanligt. Från kosmetika och påsar till piller, lådor, bärbara datorer och kablar, jag tycks bara inte kunna släppa taget om någonting! Oh well, jag antar att jag får ta min vårstädning inom det området någon gång!


Skrivet av: Birgit Bauer

Fritid

Birgit Bauer

Birgit är en nyfiken och passionerad journalist och patient förespråkare från Tyskland. Hon har vackra historieberättelser och gör sitt bästa för att avslöja den mest intressant samling av detaljer för sina läsare. Som en expert på sociala medier, arbetar Birgit på att utveckla effektiva sociala mediestrategier för sina kunder.

Se alla artiklar av Birgit Bauer