Chakra

En liten, enkel och kort meditation för dina Chakra

 

Vad är chakra? Ordet kommer ifrån sanskrit och betyder hjul eller skiva. Det är ett subtilt energisystem. Chakrasystemet består av åtta olika chakran och dessa binds samman i ryggkanalen. De olika chakran beskrivs ofta som lotusblommor eller med en modern bild som roterande cd-skivor i olika färger: sju snurrande skivor och sedan det åttonde, auran, som omger kroppen.

Röd- jag är- rotchakrat

Orange- jag känner- sexualchakrat

Gult- jag gör- navelchakrat

Grönt- jag älskar- hjärtchakrat

Blå- jag talar- halschakrat

Indigo- jag ser- pannchakrat

Violett- jag vet- hjässchakrat (kronchakra)

Vit-auran. Det åttonde chakrat är det magnetiska energifält som omger din fysiska kropp.

Meditation "Ta in solen (ljuset) i din kropp och öppna dina chakran"

Andas in med näsan - andas ut med munnen (eller andas både in och ut genom näsan).

Sitt rak i ryggen på en stol eller ligg raklång i sängen.

Föreställ dig ett gyllene solsken uppe ifrån solen och kronchakrat som öppnar upp den första lotusblomman strax ovanför ditt huvud.

Fortsätt till pannchakrat och öppna upp lotusblommorna där, både på framsidan och på baksidan av kroppen i höjd av ögonbrynen.

Öppna upp lotus blommorna vid halschakrat. Fram och bak.

Fortsätt nedåt till hjärtchakrat, känn att lotusblommorna är stora och öppna, navelchakrat, vid solarplexus kan du dröja kvar lite extra, sexualchakrat och till slut öppnar du upp rotchakrat.

Föreställ dig att du har en lång kätting med dig ända ner till jordens kärna och krokar fast den där i jordens mitt och tar med kättingen upp, via dina chakran med början med rotchakrat, upp till solen igen.

Nu har du förankrat dig och fått snurr (öppnat) på dina chakran. Från solen, genom dina chakran, ända ner till jordens mitt och tillbaka igen, strålar nu solljuset. Stanna kvar ett tag i känslan och känn värmen och solljuset.

Sat Nam
Anette

 


Skrivet av: Anette Hansson

Du+