Jag älskar värmen

När värmen kommer i Maj mår jag bra. Jag njuter till fullo. Värmen gör mig gott. Jag slipper den värsta smärtan och jag känner ett inre lugn.

När jag fick min MS diagnos läste jag allt jag kom över. Kostråd, träningsråd, ja allt som fanns att läsa och det finns så mycket skrivet. Jag visste ju inte hur min kropp skulle reagera på olika saker. Jag var livrädd och det enda jag ville var att hela jag skulle få må bättre och inte ha så fruktansvärt ont. Vissa beskrev kyla som något som kunde hjälpa mot smärta, andra värme. Jag visste inte vad jag skulle tro.  

Mitt uppe i vårt husbygge lade jag in mitt veto på att bygga en bastu, jag gillar att basta men kände mig så rädd ifall värmen skulle göra mig sämre. Jag provade att sitta i ishallen och försökte känna om smärtan avtog. Det gjorde den inte, kyla visade sig vara sämre för mig. 

Femton år senare tänker jag tillbaka på allt och kan inte annat än skratta. Att en rädsla kan göra en så knasig! Samtidigt känns det bra att ha prövat sig fram. För det är ju så, MS är så olika för olika individer, MS kör på något vis sitt eget race.  

Idag lyssnar jag på min kropp, jag har testat mig fram. Känner och vet nu oftast vad min kropp klarar av och mår bra av. 

Jag vet nu att värme får mig att må strålande!


Titti Juhlin


SE1706655822


Skrivet av: Titti Juhlin

Du+