Käpp – ett bra hjälpmedel!

Äntligen gjorde jag det! 

Nu har jag skaffat mig en käpp. Två gånger har jag varit på Hjälpmedelscentralen, men gått därifrån utan käpp. Jag hade ingen aning om att jag skulle reagera som jag gjorde när jag väl stod där. Jag tittade på alla käpparna, klämde och kände, tyckte det blev jobbigt och valde att gå därifrån. 

Så otroligt fånigt. Jag som varje dag arbetar med anpassningar och hjälpmedel för att underlätta barn och ungdomars skolvardag. Jag som tycker att jag väljer möjligheter istället för omöjligheter. Jag hade ingen aning om att det skulle bli så laddat att skaffa en käpp, ett hjälpmedel som verkligen underlättar så för mig och ger mig större möjligheter till rörlighet.  

Nu är det gjort och jag är så nöjd. Käppen är med mig vart jag än går, den går att fälla ihop ifall jag inte behöver den, får plats i handväskan. Käppen gör att jag inte längre alltid behöver ha koll på ställen där jag kan sätta mig ifall att benen sviker. Jag kan fokusera på annat, jag slappnar av och upplever ett lugn. Jag har koll på situationen.  

Så knasigt att jag inte gjort detta för länge sedan. 

 

 


Skrivet av: Titti Juhlin

Du+

Titti Juhlin

Vid en tjärn, nära Söderåsen, mitt i naturen, bor jag tillsammans med min man, son, hundar och hästar. Jag fick min MS-diagnos 2001. Jag och MS är väl inga bästisar direkt då dess nyckfullhet ständigt överraskar mig. Jag brukar tänka att vi accepterar varandra och gör det bästa av situationen. Vi har kamperat ihop några år och kommer att följas åt resten av livet. Tidigt bestämde jag mig för att inte låta MS styra mitt liv utan göra det bästa av situationen. Detta har inte alltid varit lätt, men genom mitt sätt att tänka och agera så är jag idag nöjd med mitt liv.