Magnetkamera

 

Magnetkamera (MRI – MRT) är något som alla med MS regelbundet kommer i kontakt med.

Min tur var det för några dagar sedan. Första morgontiden femton mil hemifrån, gjorde att det blev en mycket tidig morgon. Många tankar for i huvudet under bilfärden.

Tyvärr har MRT för mig inneburit borttappade papper mellan sjukhus, samt krångel med återkoppling. Det gör att jag nu alltid känner en oro inom mig inför MRT.

Det känns även så definitivt att jag har något i min kropp som jag inte kan styra. Jag har alltid hundra tankar om var det nyuppkomna fläckarna finns och hur det kommer att påverka mig i framtiden.

Ett stort leende möter mig på mottagningen, jag blir lugn. Kvinnan som tar emot mig ser säkert att jag är trött och tycker att det är jobbigt, men hon gör ingen stor affär av det. Hennes kollega är lika trevlig hon. Jag blir inbäddad i filtar, det krånglar inte att sätta nålen. Jag åker in i kameran med musik i hörlurarna.

En dryg timme senare vaknar jag när jag åker ut ur röret. Jag har sovit mig igenom bullret och stöket.

Vissa människor passar så perfekt med sina arbetsuppgifter. Jag hade turen att möta två som gav mig en sådan trygghet och gjorde att jag körde hem lugn och utvilad utan massa orostankar i huvudet. 

Vilken tur att jag fick träffa just er!


Skrivet av: Titti Juhlin

Du+