MS-Team

Jag har under mina år med MS fått höra om MS team utan att faktiskt ha varit i kontakt med ett. När jag träffade min neurolog senast frågade han mig om jag ville komma i kontakt med rehabcenter. Sagt och gjort, så blev det - numera har jag kontakt med ett MS team också!

Jag har under mina år med MS fått höra om olika MS team utan att faktiskt ha varit i kontakt med ett. Den kontakt jag haft med sjukvården gällande min MS är med sjuksköterskorna på Neuromottagningen där jag alltid har fått bra respons och återkoppling gällande mina funderingar. Neurologen har jag träffat på mitt årliga besök. Sist vi träffades visade det sig att jag inte varit hos neurologen på tre år. Kanske var det därför som han började fråga om jag ville komma i kontakt med rehabcenter. Sagt och gjort, så blev det.

Numera har jag kontakt med ett MS team också. Jag har varit på besök vid ett flertal tillfällen med olika inriktningar och helt plötsligt har jag en plan skapad utifrån mina förutsättningar och teamets specialkompetens. Allt för att hjälpa och stärka mig på bästa sätt. Teamet har fungerat mycket bra som ett bollplank gällande mina funderingar kring MS.

 

SE1811927719


Titti Juhlin: Titti Juhlin

Du+

Titti Juhlin

Vid en tjärn, nära Söderåsen, mitt i naturen, bor jag tillsammans med min man, son, hundar och hästar. Jag fick min MS-diagnos 2001. Jag och MS är väl inga bästisar direkt då dess nyckfullhet ständigt överraskar mig. Jag brukar tänka att vi accepterar varandra och gör det bästa av situationen. Vi har kamperat ihop några år och kommer att följas åt resten av livet. Tidigt bestämde jag mig för att inte låta MS styra mitt liv utan göra det bästa av situationen. Detta har inte alltid varit lätt, men genom mitt sätt att tänka och agera så är jag idag nöjd med mitt liv.