Röster och tankar från ett Rehab, del 2 av 2

Träning, träning och åter träning. Känner mig nöjd, har ökat uppvärmning på cykel med tre minuter och mer skall det bli.

 

(Bild från Mälargårdens gymnastiksal)

För varje dag som går blir jag starkare. Jag försöker vara smart och tränar mycket med gummiband det kan jag fortsätta med hemma. Istället för att gå på ett gym med massa maskiner kan jag modifiera rörelserna med hjälp av gummiband. Det tycker jag är helt suveränt. Balansträning är också ett måste.  Jag har fått en balett barr uppsatt hemma i sovrummet. Barren hjälper mig att träna balansen. Jag tror på det enkla och smidiga i träningen så att det bli av. Viktigt är också att ta vara på stunderna när fatiguen håller sig borta. (Ledstången är egentligen till för att underlätta toabesök på natten, men det låter bättre och roligare för en gammal baletthoppa, att skriva att det är en balett barr.

Ju mer jag försöker träna, ju mer belöning får jag och det är belöningen jag är ute efter. Jag tror också att både kropp, sinne och själ måste få sig en omgång. Kanske inte samma dag men något varje dag. Vad tror ni?

Var lyhörd och snäll mot kroppen och tänk fina och snälla tankar. Allt känns bättre då.

Utsikten ifrån gympasalen. Sol och fint väder men jättekallt och halt. Själv passade jag på och njuta av vädret inifrån gymnastiksalen med en skön meditation. MS och halt väglag går inte alltid så bra ihop.

 

Nu är Rehaben i Sigtuna slut för den här gången och jag åker hem igen med intentionen att fortsätta träningen och kämpa på. Jag har fått tagit del av många tankar under veckorna som varit både tunga och hoppfulla.

Tack för det.

"Alla vägar känns svåra att vandra om man inte har en vän vid sin sida."
Elizabeth Shane

 

 

Sat Nam
Anette

 


Skrivet av: Anette Hansson

Du+