Röster och tankar från ett Rehab 1 av 2

Nu är det dags, dags för en Rehabvistelse, tolv dagar på Mälargården i Sigtuna(bilden kommer därifrån). Oj vad jag har sett fram mot det. Mina förväntningar är höga och min högsta önskan är att bli frisk. Nu vet jag att det ser lite omöjligt ut på den fronten, men kanske går det att hålla sjukdomen i schack och få tillbaka styrkan och hoppet. Jag vill ha känslan, allt kommer att gå bra, i kropp, sinne och själ.

Vi har många roliga, intressanta och nyttiga aktiviteter om dagarna. Morgongympa, bassängträning, avslappning, balansträning och medicinsk yoga, är några aktiviteter som finns på schemat.  Dessutom är det intressanta föreläsningar ibland även på kvällen. Det är full fart från morgon till kväll. Du är med på aktiviteterna efter din egen förmåga och får känna efter hur mycket som just du orkar. På Rehab finns inga pekpinnar och på Rehab får du tid att vara dig själv och andas.

För att gå vidare med livet och känna livsgnistan tändas igen måste jag först bearbeta det jobbiga, svåra och onda. Först när jag får ett perspektiv på allt kan jag förhoppningsvis gå vidare.

 Att ge sig tid för inre reflektion är viktigt.

"Att göra ingenting är ett bra botemedel"
Hippokrates

 
Sat Nam
Anette 

 


Skrivet av: Anette Hansson

Du+